Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Nils Ferlin - ett diktarliv" by Jenny Westerström " Book PDF Kindle ePub Free

Nils Ferlin - ett diktarliv

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Nils Ferlin - ett diktarliv
  • Author : Jenny Westerström
  • Release Date : January 02, 1998
  • Genre: Nonfiction,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 10146 KB

Description

Nils Ferlins sÀllsamma förmÄga att fÄnga de dystraste stÀmningar i munter vers har gjort honom till en av Sveriges populÀraste poeter nÄgonsin, trots att hans diktproduktion var ytterst sparsmakad. I Jenny Westerströms biografi fÄr vi veta mera om Ferlins bredd i olika genrer - som skÄdespelare, schlagerförfattare och radioröst. Och om hans mytomspunna sÀtt att arbeta, dÀr dikterna tycktes tillkomna spontant i krogstimmet, framförda omvÀxlande med stepp och andra konster. Bakom skenet av improvisatorisk nonchalans dolde sig ett omsorgsfullt och medvetet arbete med sprÄket, som Jenny Westerström följer och analyserar i dess olika turer.

Myterna kring Nils Ferlin Àr mÄnga, historierna om honom ofta osannolika men sanna. Jenny Westerström berÀttar om hans liv i intrÀngande kapitel, alltifrÄn uppvÀxten som faderlös i Filipstad, rollen som buse i hemstaden och som bohem i trettio- och fyrtiotalets Klara, till de sista Ären som "torpare" i Roslagen. Nils Ferlins egna dikter stÄr i centrum i detta portrÀtt av en djupt originell och ensam mÀnniska, vars ord kommit att betyda sÄ mycket för sÄ mÄnga. Ett rikt och unikt bildmaterial bidrar till att levandegöra hans person och hans tid.

Jenny Westerström Àr litteraturvetare och disputerade pÄ Nils Ferlins författarskap 1990. Hon Àr sedan flera Är ordförande i Nils Ferlin-SÀllskapet. Nils Ferlin - ett diktarliv publicerades första gÄngen 1998.


Free PDF Books "Nils Ferlin - ett diktarliv" Online ePub Kindle